15 Ocak 2014 Çarşamba

Oturma Odası Mobilyaları Nasıl Düzenlenir?


Oda büyüklüğü, rengi, ışık alma durumu ve kişisel tercihler gibi kriterlerin tümü oturma odası eşyalarını düzenlemek için etkili olan faktörler arasındadır. Daha ferah bir yaşam alanı yaratmak için ise mutlaka aşağıdaki faktöre dikkat edilmesi gerekmektedir.

Talimatlar

1. İlk olarak daha iyi bir düzenleme yapabilmek için odanın uzunluğunu ve genişliğini ölçün. Bu ölçüleri kâğıt üzerine ölçeklendirerek kroki oluşturun ve bu plan üzerinde pencere, kapı gibi önemli hususları işaretleyin.
2. Odaya alınacak kanepe, sandalye, masa ve diğer eşyaların boyutlarını ölçün ve ne kadar alan kaplamalarını istiyorsanız kroki üzerinde çizerek bir plan oluşturun.
3. Odanın mvcut mimarisini değerlendirin. Alanın odak noktasını belirleyin: Bu manzaralı büyük bir pencere, bir şömine ya da oda içinde var olan bir televizyon kabini olabilir. Eğer odanın mimarisinde önemli bir odak noktası yoksa pencere ve giriş yolu bulundurmayan dümdüz uzun bir duvar çizin.
4. Hazırladığınız kroki üzerinde kesikli çizgiler kullanarak ve bir U şekli odanın odak noktasını karşılayacak şekilde kanepe ve sandalyelerin yerleşimini belirleyin. Hiçbir odak noktası bulunmuyorsa, düz duvar boyunca kanepe yerleştirin. U şekli oluşturacak şekilde de sandalyeleri yan yana dizin. Ancak sandalyelerin birbirine bakmalarına özen gösterin.
5. Kanepenin önüne bir sehpa koyun ve kanepenin iki kısmını da tablo yerleştirerek sonlandırın. Bu oturma odanızın konuşma alanı kısmıdır.
6. Konuşma alanından dış kısma doğru ise bir televizyon izleme alanı oluşturup oturma odanızı iki kullanışlı alana bölerek daha ferah bir oda yaratabilirsiniz. Televizyon izleme alanının dekorasyonu ise zevkinize kalmış. 

0 yorum :

Yorum Gönder

Sosyal Medyada Paylas

Ara