12 Ocak 2014 Pazar

Evde Parfüm Nasıl Yapılır?



Parfümler ister bayan olsun isterse de erkek herkesin ihtiyacı olan ürünlerdir. Gerek ihtiyaç, gerekse de daha çekici olmak için kullanılan parfümün kullanımı giderek artmaktadır. Bu nedenle de piyasaya her geçen gün yeni ürünler sürülmektedir. Ancak, bu artışa paralel olarak güven duygusu da giderek daha çok sarsılmaktadır. Bütçe sıkıntısı yüzünden ucuz parfüme yönelen ve ciddi sorunlar yaşayan insanların sayısı hiç de azımsanacak kadar az değildir. Peki, hal böyle ise kendi bildiğimiz sağlıklı malzemeleri kullanarak hem de çok fazla harcamadan kendi parfümümüzü kendimiz niçin üretmeyelim? Sizin de son günlerde bu soru aklınızı meşgul ediyorsa, bugün sizlerle evde parfüm yapılışııyoruz…

Evde Parfüm Yapılışı


Talimatlar

1. İlk olarak işe esansiyel yağları uyumlu bir şekilde seçmekle başlamalısınız. Çünkü asıl parfümünüzün kokusunu onla oluşturacaksınız. Bunun için kendi zevkinize göre yağ seçebileceğiniz gibi aşağıda sizler için sunduğumuz yağ bileşimlerini kullanarak ünlü markaların kokularını da yapabilirsiniz. Seçim zevkinize kalmış…

2. Karışımı yapmak için bir kavanozun içine ilk olarak 2 yemek kaşığı damıtılmış suyu, 3 yemek kaşığı votkayı ve 5 damla gliserini koyup iyice karıştırın.

3. Yukarıda hazırladığımız baz karışıma esensiyel yağların yarısını koyarak yine bir süre iyice karıştırın.

4. Sıvıların iyice karıştığını görünce diğer kalan esensiyel yağları da kavanoza ekleyip kapağını kapatın ve bu şekilde kavanozu 12 saat serin yerde dinlendirin.

5. On iki saat sonunda kavanozu tekrar karıştırıp, parfümünüzü parfüm şişesine alın. İşte bu kadar. Artık kendi yaptığınız parfümle muhteşem kokabilirsiniz. Evde parfüm nasıl yapılır öğrenmiş oldunuz.


1 yorum :

  1. Oldukça yararlı bir yazı. Hazırlayanın eline sağlık...

    YanıtlaSil

Sosyal Medyada Paylas

Ara