7 Kasım 2015 Cumartesi

Doğal Temizlik Ürünleri Evde Nasıl Yapılır?

Evlerimizi temizlemek ve hijyenik hale getirmek için kullandığımız kimyasal maddelerin yol açtığı zararları artık bilmeyen kalmamıştır. İçeriklerinde bulunan zararlı maddeler zehirlenmelerden tutun da felç, kanser gibi ciddi hastalıklara dahi sebebiyet vermektedir. Bu nedenle de bayanlar artık doğal temizlik ürünlerine yönelmektedir. Ancak doğal maddelerden üretilen ürünlerin uzun süre saklanması ve üretim aşamaları diğerlerine göre daha zor olduğundan fiyatları da bir hayli yüksek olabilmektedir. Bu nedenle sizlere yardımcı olabilmek adına doğal temizlik ürünleri evde nasıl yapılır? konusunda bilgi ve tarifler veriyoruz. Bu ürünlerle çok rahat bir şekilde evinizde hijyeni yakalayabilirsiniz.

dogal-temizlik-urunleri-evde-nasil-yapilir

Mutfak-Banyo Temizleyicisi: Evde lavaboları, klozetleri ve fayansları ovmak ve temizlemek için piyasada birçok zararlı ürün içeren kimyasal bulunmaktadır. Aynı etkiyi sağlayan evde doğal bir ürün elde etmek için

  • 1 çay kaşığı sıvı sabun
  • iki çay kaşığı boraks
  • bir su bardağı sıcak su
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı beyaz sirke (yağları çözme konusunda etkilidir)
Yukarıda listelediğimiz tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra bir şişeye koyup ağzını kapatın. Kullanmadan önce şişeyi çalkalamayı ihmal etmeyin.

Yüzey Dezenfektanı: Özellikle yüzeyde bulunan ve halk sağlığını tehtid eden mikroorganizmaların ortamdan uzaklaştırılması için yüzey dezenfektanları kullanılmaktadır. Doğal bir dezenfektan hazırlamak için 2 litre sıcak suya yarım su bardağı boraks koyup iyice karıştırmak yeterlidir. Beze dökülen dezenfektan ile ilgili yüzeyler temizlendikten sonra duru bezle durulanmalıdır.

Cam Temizleyici: Cam temizleme suyuyla aynı işlevi gören bir doğal cam temizleyici yapmak için 1 su bardağı temiz suya yarım bardak sirke ve limon suyu karışımını ilave etmeniz yeterlidir. Sonra karışımı sprey şişesine koyup camlarınızı temizleyebilirsiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder

Sosyal Medyada Paylas

Ara