15 Şubat 2014 Cumartesi

Çevre Dostu Mobilya Nedir?


Herkes kendi çabalarıyla ve yöntemleriyle elinden geldiğince yeşili korumaya çalışmaktadır. Bu çevreyi koruma çabalarının bir ürünü olarak da çevre dostu mobilyalar ortaya çıkmış ve üretimleri de gün geçtikçe artmaktadır. Mobilyalar evimizde dinlenme gibi temel bir ihtiyacı gidermek için kullanılan eşyalar olmasına rağmen, günümüzde farklı istekler ve eğilimler de mobilya seçimini fazlasıyla etkilemektedir. Çevre dostu mobilyalar günümüzde giderek yaygınlaşan ürünlerdir. Çevre dostu mobilyaların kullanımı evimizde fonksiyonel dinlenme alanları yaratmak yanında çevreyi de korumaktadır. Sözü edilen mobilyaların üretiminde doğal keresteler ve biyolojik kaynaklı toksik olmayan materyaller kullanıldığı için çevre kirliliği önlenmektedir. Peki, çevre dostu mobilya üretiminde en sık kullanılan materyaller neler?

Endüstriyel Artıklar

Araştırmacılar endüstriyel artıkları yönetmenin en iyi yolunun bunların çeşitli ürünlerin üretim süreçlerinde kullanılması olduğunu bulmuşlardır. Bu ürünler çok çeşitli renk seçenekleri ve yıkamaya dayanıklı olmaları nedeniyle oldukça uygundurlar.

Yumurta Kartonları

Yumurta kartonları mukavvadan yapılmaktadır. Bu atık kartonlardan genellikle çevre dostu bebek eşyası parçaları üretilmektedir. İlk olarak kartonlar öğütülerek kağıt hamuru haline getirildiktan sonra, elde edilen malzemeden çocuklar için masa, sandalye gibi mobilyalar üretilmektedir.

Geri Kazanılmış Elyaf

Koltuk, sandalye, hatta çekyatlar çelik konstrüksiyon ve elyaf malzemeden üretilmektedir. Kullanılan elyafın çevreye zarar vermemesi için eski mobilyalardan geri kazanılan elyaf yeni mobilyalarda kullanılmaktadır.

Bambu ve Kamış

Bambu ve kamış Asya’nın geniş bir bölgesinde yetişen bitkilerdir. Bu bitkiler kolayca kesildiği için etrafa fazla atık bırakmamaktadır. Ayrıca, elle kolayca işlenebildiğinden makinelerin çevreye verdikleri kirlilik faktörleri ortadan kalkmaktadır. Üstelik bu bitkiler çok çeşitli dizayna ve tasarıma sahip mobilyalar üretmeye uygun oldukları gibi bu mobilyaların maliyetleri de oldukça uygun olmaktadır.

Gün geçtikçe artan çevre kirliliği ve çevre bozulması nedeniyle yaşamımız boyunca ilk amacımız çevreyi korumak olmalıdır. Bu nedenle de çevre dostu mobilyalar kullanmak oldukça önemlidir. 

0 yorum :

Yorum Gönder

Sosyal Medyada Paylas

Ara