28 Ocak 2014 Salı

Vücut Tipine Göre Gelinlik Nasıl Seçilir?


Gelinlik seçimi en az düğün kadar önemli bir konudur bayanlar için. Çünkü her gelin adayının hayalidir düğün gecesi prenses kadar güzel olmak. Ancak, vucut tipi dikkate alınmadan yapılan seçimler sonucunda her zaman istenilen netice alınamamaktadır. Peki, vucüt tipine göre gelinlik nasıl seçilir? Kısaca gelin adayları için açıklayalım…

Armut Tipi Bayanlar

En yaygın olan vücut tiplerinden biridir. Bunun dışında armut tipinin karakteristik özelliklerinden bahsetmek gerekirse, kalçaların geniş vücudun üst bölümünün ise ince olduğu vücut tipi şeklinde kısaca açıklanabilmektedir. Aslında bu kısa açıklamadan dahi gelinlik önerisi çıkabilmektedir. Basit bir şekilde söylemek gerekirse bu tipe sahip bayanların kalçalarını ön plana çıkaracak, kalça bölgesinde gösterişe sahip gelinliklerden uzak durması gerekmektedir. En uygun gelinlik modeli ise A şeklinde bir eteğe sahip gelinliktir. Aynı şekilde yuvarlak yakadan uzak durup V yaka gelinlik tercih etmeleri de armut tipi bayanları istedikleri görüntüye ulaştırması açısından önemlidir.

Elma Tipi Bayanlar

Bu bayanların vücut ölçüleri incelendiğinde, kalça, gögüs ve bel ölçülerinde fazla bir orantısızlık bulunmayıp sözü edilen kısımlar birbirine yakın ölçülerdedir. Bu nedenle bu gelinlerin özellikle bel kısımlarını daha ince gösterecek gelinlik modellerini tercih etmeleri yerinde bir davranış olacaktır. Yine bu gelin adaylarının da yuvarlak yakalar yerine V yakalı modelleri tercih etmesi yerinde olacaktır. Balon eteklerden ise kesinlikle uzak durulmalıdır.

Atletik Yapıda Vücuda Sahip Bayanlar

Bu tipteki bayanlar geniş omuzlu, dar kalçalı ve küçük göğüslü bayanlardır. Bu nedenle omuzlarında işleme olan gelinliklerden omuzlarını daha da ortaya çıkaracağı için uzak durmalılardır. Bunun dışında gösterişli ve abartılı modelleri gönül rahatlığıyla tercih edebilirler. 

0 yorum :

Yorum Gönder

Sosyal Medyada Paylas

Ara