25 Ocak 2014 Cumartesi

Çocuklarınıza Tablet Alırken Nasıl Seçim Yapılır?


Eskiden çocuklara ne hediye alınacağı düşünüldüğünde basit bir oyuncak, bazen bir oyuncak bebek bazen de küçük bir oyuncak araba çocuklar için tarif edilmez bir mutluluk ve sevinç kaynağı olabiliyordu. Ancak, günümüzde çocukların da hediye anlayışları bir hayli değişmiştir. Bu nedenle de günümüzde çocuklara hediye seçmek için oyuncak ya da alışveriş mağazalarında daha çok vakit geçirilmesi gerekmektedir. Teknolojinin gün geçtikçe gelişmesi nedeniyle ise çocukların en çok istediği hediyeler arasında şüphesiz ki tabletler yerini almıştır.

Tabletler belkide çocuklar ve aileleri arasında en popüler olan ve en çok tercih edilen araçlardandır. Bunun ana nedeni ise tabletlerin çocuklarınızın hem eğlence hem de bilgi ihtiyacını karşılayacak platformlar sunmasıdır. Ayrıca, tabletlerdeki yazılım yüksek derecede kişiye uyarlanabilmekte ve cihaz üzerinde ebebeyn kontrolüne en iyi imkânı sağlamaktadır. Peki, çocuklarınıza tablet alırkennasıl seçim yapılır? Sizler için bu makaleyi hazırladık. Faydalı olması dileğiyle…

Seçiminize Etki Edecek ve Dikkate Almanız Gereken Faktörler

1. Yaş: Çocuğunuza yararlanabileceği bir tablet almak istiyorsanız, ideal yaşın 8-15 yaş arası çocuklar olduğunu belirtmek gerekiyor. Çünkü ancak bu yaş aralığındaki çocuklar sorumluluk duygusunu bilmekte ve teknolojiyi daha iyi ellerinde tutabilmektedir. Tabi ki, bu durum çocuktan çocuğa da değişmekle birlikte, çocuğunuzun teknoloji kullanmaya hazır olduğunu düşündüğünüzde ona tablet almanız çok daha iyi olacaktır.
2. Donanım: Belki de bir tablette ilk dikkat edeceğiniz husus, sıradan bir akıllı telefondan önemli bir derecede daha büyük olmasıdır. Geniş ekran oyunlar ve diğer uygulamalar için daha uygun olacaktır. Bu durumda çocuğunuzun hem daha iyi oyun oynaması dolayısıyla mutlu olmasını, ekrana bakarken zorlanmayacağı için de sağlığının bozulmamasını sağlayacaktır. En ideal ekran 7-10 inç olacaktır. Diğer yandan çocuğunuza alacağınız tabletin sağlam yapılı ve iyi kavranabilen bir yapısının olması önemlidir.
3. Yazılım: Bilgisayarınızın yazılımının da çocuğunuzun yapacağı aktivitelere uygun özelliklerde olması gerekmektedir. Bu nedenle tableti satın almadan önce satış temsilcisine RAM, işlemci gibi yazılımsal bilgileri mutlaka sormanız gerekmektedir.
4. Kamera: Üretici firmaların en önemli satış taktiklerinden birisi de makinelerinde yer alan kameraların özellikleridir. Çocuklar için ise görsellik önemli olduğu için tabletin kamera özelliklerine ayrıca önem verilmelidir.
5. Marka: Çocuğunuz için alacağınız tabletin önem vereceğiniz bir diğer konusuda şüphesiz ki, markasıdır. İyi bir markanın seçilmesi bu durumda oldukça önemlidir. Markanın iyi bir marka olup olmadığına karar vermek için ise markanın garantisinin olup olmaması ve satış sonrası servis kalitesi oldukça önemlidir. Bu hususlara mutlaka önem verilmelidir. Ayrıca, tablette kullanılacak uygulamaların gereksinim duyduğu altyapının da markanın özelliklerinde var olması oldukça önemlidir.

Tablet alırken hatırınızda bulunması gereken diğer hususlar maddenecek olursa;

  •        Kötü virüslerden tabletinizi korumak için iyi bir antivirüs programı da edinin.
  •        Çocuğunuzun kötü ve ulaşmasını istemediğiniz içeriklerden korunması için ebeveyn kontrol yazılımı       kurun.
  •       Yazılımınızı düzenli olarak güncelleyin.
  •        Arasıra ve düzenli olarak çocuğunuzun tabletini kontrol edin.


Piyasada çocukların kullanımına uygun özel olarak üretilmiş birçok markanın ürünü bulunsa da, bu makalede saydığımız hususlara dikkat etmeniz oldukça önem taşımaktadır. 

0 yorum :

Yorum Gönder

Sosyal Medyada Paylas

Ara