27 Nisan 2014 Pazar

Altın İğne Yöntemiyle Cilt Gençleştirme Nasıl Yapılır?


Özellikle doku mühendisliği yöntemlerinin gelişmesiyle cilt gençleştirme tedavi yöntemlerinin sayısı da oldukça artmıştır. Geliştirilen yöntemlerin aksayan yönlerini giderme çabaları yepyeni yöntemlerle birlikte karma yöntemleri de ortaya çıkarmıştır. Bahsedilen karma yöntemlerden bir tanesi de altın iğne yöntemi ile cilt gençleştirme tedavisi olarak adlandırılan tedavi şeklidir. Mikro iğnelerin deri altına gönderilmesinin ardından bu küçük deliklere radyo frekanslarının gönderilmesi şeklinde uygulanan yöntem, iğneli fraksiyonel radyo frekans (MFR) ve yüzeysel fraksiyonel radyo frekans (SFR) yöntemlerinin karışımı bir tekniktir.

Bahsedilen tekniğin üstün tarafı ise sadece mikro deliklerin olduğu kısımlara radyo dalgası gönderdiği için diğer dokulara zarar vermemesidir. Altın iğne yöntemi ile cilt gençleştirme seansı sonrasında kollajen üretiminde artma sağlanmakta ve bu sayede de cildin dolgu maddesi arttığı için yaşlılık etkileri (kırışıklık ve sarkma) azaltılmaktadır. Daha genç görünümde bir cilt oluşumu ilk seanstan itibaren başlamakla birlikte; kalıcı etki 15 gün aralıklarla uygulanacak 2-3 seans sonucunda ortaya çıkmaktadır.

Altın iğne yöntemi ile cilt gençleştirme tedavisi almak isteyenler için bu işin uzmanı birçok kuruluş olduğunun belirtilmesi gerekmektedir. Ancak, iyi bir etki ve sağlıklı bir cilt için sağlık bakanlığından onaylı kurumlarca bu işlerin yürütülmesi oldukça önemlidir. Diğer yandan cilt gençleştirme hizmetini göz çevresi için yaptırmak isteyenler uygulamayı yapan kuruluşun hassas göz çevresi için özel aletler kullanıp kullanmadığını sorması çok yerinde bir davranış olacaktır.  

0 yorum :

Yorum Gönder

Sosyal Medyada Paylas

Ara