26 Mart 2014 Çarşamba

Yaratıcı İş Başvurusu Nasıl Yapılır?


Özellikle büyük şirketlere iş başvuru yapmak oldukça zorlanılan bir konudur. Çünkü büyük bir şirket olduğu ve kariyer fırsatları çok gelişmiş olduğu için bu tarz şirketlere başvuranların sayısı çok olmaktadır. Bu nedenle çok sayıda nitelikli aday arasından sıyrılmak oldukça güç olmaktadır. Bunu sağlamanın tek yolu ise iş başvurusu yapmaktır. Peki, yaratıcı iş başvurusu nasıl yapılır?

1. İlk olarak çok kaliteli bir CV oluşturmalısınız. Öyle ki, firmanın insan kaynakları uzmanı CV’nizi gördüğünde içinde sizi mülakata çağırma isteği oluşmalı. Her yerde bulabileceğiniz kaliteli CV hazırlama kuralları dışında yaratıcı iş başvurusu yaparken üstün özelliklerinizi oldukça fazla vurgulamalısınız. Dozunda ve başvurulacak işe uygun olmak koşuluyla CV’nize biraz mizahi yönünüzü ve hatta azıcık ukalalık da katabilirsiniz. Ancak, kesinlikle dozunu kaçırıp itici olmayın.

2. Diğer yandan, eğer online iş başvurusu yapacaksanız mutlaka yaratıcı ve yine üstün özelliklerinizi vurguladığınız bir ön yazı yazın.

3. İş başvurusu için göndereceğiniz CV ve önyazı gibi evraklarınızda mutlaka başvurduğunuz firmayı ve yer almak istediğiniz pozisyonu bildiğinizi hissettirin. Hatta onlara sizi işe almaları durumunda ne gibi artılar sağlayacağınızı da mutlaka belirtin.

4. Hep iyi yönlerinizi ortaya çıkarmanız da işverenler açısından negatif bir etki yaratabileceğinden olumsuz yönlerinizden de bahsedin. Ancak, bunu yaparken ya mizahi olarak etkisini azaltın ya da negatif yönleri olumlu cümlelerle anlatın. Mesela yabancı dilim yok demek yerine Türkçe konuşmayı ve yazışma dilini yazım kurallarını çok iyi biliyorum diyebilirsiniz. Ya da dil olarak sadece Türkçeyi etkili kullanıyorum gibi. 

0 yorum :

Yorum Gönder

Sosyal Medyada Paylas

Ara