25 Şubat 2014 Salı

Çocuğunuza Okulu Nasıl Sevdirirsiniz?


Okula yeni başlayan çocuklarda daha sık olmakla birlikte hemen hemen çoğu çocukta görülen bir sorundur okul fobisi. Okul fobisinin birçok psikolojik nedeni olmakla birlikte, çocuğunuzu okula göndermeme gibi bir durumunuz olmayacağı için ona okulu bir şekilde sevdirmeniz gerekmektedir. Peki, çocuğunuza okulunasıl sevdirirsiniz?

1. Genelde okula yeni başlayacak çocuklar okula gidince oyun gibi zevkli alışkanlıklarından fedakarlık yapacaklarını düşündükleri için okulu sevmemektedir. Bu nedenle ona okulda birçok arkadaşı olacağını, onları tanımanın çok zevkli olacağını, onlarla daha çok oynama şansının olacağını ve hatta onlardan birçok bilmediği farklı oyunu öğrenebileceğini söylemelisiniz.

2. Çocuğunuz sizden ayrılacağı için okula gitmek istemiyor olabilir. Ona okula gidince asla sizden sürekli olarak ayrılmayacağını söyleyin. Hatta ilk başlarda onunla birlikte okula bile gidebilirsiniz. Fakat bu durumu dozunda bırakın ve sadece alıştırma sürecinde yapın. Alışkanlık haline getirmesine izin vermeyin.

3. Eğer çocuğunuz öğretmenin ona kötü davranacağından korktuğu için okula gitmek istemiyorsa ona öğretmenin ne kadar iyi bir insan olduğundan, ona asla kötü davranmayacağından ve ona çok şey öğreteceğinden bahsedin.

4. Eğer çocuğunuz okulun ona büyük bir sorumluluk getireceğinden korktuğu için okula gitmek istemiyorsa ona bunun öyle olmayacağını, zaten onun bu sorumluluk altından kalkabilecek kadar zeki olduğundan bahsedin.

5. Yukarıda sayılan konular dışında çocuğunuzun okula gitmek istememesinin nedeni çok değişik olabilir. Bu nedenle ilk olarak onun ne hissettiğini ve ne düşündüğünü anlayıp öyle çözüm getirmeniz çok doğru olacaktır. Sorun her ne olursa olsun ancak onu anladığınızı ve yanında olduğunuzu anlatarak çözebilirsiniz asla unutmayın. Konuşmanın en önemli çözüm yöntemi olduğunu bilin ve anne-baba olarak aynı şeyleri söyleyin. Çocuğunuzu ikileme düşürecek konuşmalardan da sakının. 

0 yorum :

Yorum Gönder

Sosyal Medyada Paylas

Ara