16 Ocak 2014 Perşembe

Home Ofis İş Nasıl Seçilir?


Evden çalışırken, kendi çalışma saatlerinizi ayarlamanız, finansal özgürlüğünüzü elde etmeniz, istediğiniz alanda çalışmanız ve tüm bu işleri ayarlarken de ailenize vakit ayırmanız gerekmektedir. Tüm kriteleri düşünerek home office iş seçmek de oldukça önemlidir. Birçok home ofis iş içinden kendi yetenekleriniz ve tecrübelerinize uygun en iyi işi seçmelisiniz. Nasıl mı?

Öneriler

1. İsteklerinizi iyice belirleyin. Herkes hem eğlenip hem de para kazanmayı çok ister. Bazı insanlar hediyelik eşya satar, bazı insanlar grafik dizaynı yapar, bazı insanlarda yazı yazarak para kazanmayı seçer. Birçok seçenek arasından en çok eğleneceğiniz işi seçin ve bu işi seçerken de her daim kendi isteklerinizi ve beklentilerinizi ön planda tutun.
2. Yapmaktan hoşlandığınız herşeyi kâğıda not alın. Müzik dinlemekten, kitap okumaktan, film izlemekten, çizim yapmaktan hoşlanıyorum gibi. Sizin hoşlandığınız şeyler iş bulma konusuyla çok alakasız olabilir, ancak bunları not almanız size iş konusunda mutlaka bir ipucu verecektir. Ancak, daha çok evde yapmaktan hoşlandığınız şeyleri not almanız home ofis iş seçme konusunda size daha fazla yardımcı olacaktır.
3. Hazırladığınız listeyi gerçekten yapmaktan hoşlanmadığınız şeyleri düşünerek sınırlandırın. Listede yapmayı sevmediğiniz şeyler yer almamalı, yapmayı sevdiğiniz şeyler ise sıralanmalıdır. Bu yazma işlemini saatler günler sürse dahi bir gün en çok istediğiniz şeyi bulana kadar devam ettirin.
4. Listelediğiniz isteklerinizden yola çıkarak en çok istediğiniz şeyi yani evden çalışmak için en uygun işi seçin. Daha sonra ise konuyla ilgili kitaplardan ve ilgili forum, blog, site gibi platformlardan seçtiğiniz iş ile ilgili bilgi edinin. Seçtiğiniz iş ile ilgili makaleler okuyarak iş hakkında donanım sahibi olun.
5. Özet çıkarın. Topladığınız bilgilerden işinize yarayacak bir metin mutlaka olacaktır. Ancak, ihtiyacınız olan sizin o işe başlamanızı sağlayacak vurgulu bir cümledir. İşin özünü kavrayabilmeniz için o cümleye yani konunun özetine ihtiyacınız olacak.
6. Seçtiğiniz işe benzer işlere bakarak portfolyo, deneyimler, referanslar ve müşteri çevresi oluşturun. Oluşturduğunuz bu bilgileri yeni müşteriler kazanmanız için kullanmanız gerekecek. Eğer seçtiğiniz iş yazı yazma ya da yazma ile alakalı bir şey ise müşteriniz olacak kişilere örnekler göstermeniz gerekecek.
7. Kariyer yapmak için çeşitli internet sitelerine home ofis iş başvurusunda bulunun. 

0 yorum :

Yorum Gönder

Sosyal Medyada Paylas

Ara