25 Mart 2014 Salı

Yağlı Boya Resim Nasıl Yapılır?


Resimyapmak en keyif verici hobi yani sanatlardan bir tanesidir. İnsan resim yaparken adeta kendini kendi istediği bir dünyayı yaratırken bulur adeta. Bu nedenle resim sanatına gönül vermek insanı oldukça rahatlatır ve hayata bakışını değiştirir. Birçok resim yapma yöntemi olmasına rağmen en çok tercih edilenlerin başında yağlı boya resim tekniği gelmektedir. Peki, yağlı boyaresim nasıl yapılır.

Talimatlar


1. İlk olarak resmini yapacağınız nesne ya da manzarayı hayal etmeli ya da etrafta olan birşeyse gözlemlemelisiniz. Ardından kafanızda oluşturduğunuz kompozisyona göre başlayabilirsiniz.

2. Ardından hayal ettiğiniz resmi kırmızı kurşun kalemle tualin üzerine çizin. Burada kurşun kalem kullanmamanızı tavsiye ederim. Çünkü kurşun kalem üzerine fırça vurulduğunda resmi kirletecek ve istediğiniz rengi elde edememenize sebebiyet verecektir.

3. Resmin genel tonlarını belirlemeniz gerekiyor. Genel tonlara göre resme bir astar çekin. Astardan kasıt daha anlaşılır şekilde ifade edilmek istenirse arka plan denilebilir.

4. Daha sonra en arka katmandan başlayarak en üst katmana kadar sırayla figürleri boyayabilirsiniz.

5. Gölge ve tonlamaları en son aşamaya bırakın. Katmanlı halde boyama işlemi bittikten sonra gölgeleri yaparak resmi bitirebilirsiniz.

Son bir not: Yağlı boya resim yaparken gerektiğinde boyayı tinerle inceltmeyi ve renkleri cesurca karıştırıp ton elde etmeyi ihmal etmeyin. Unutmayın yağlı boyaresim türü en esnek türlerden biridir. Hata yapmaktan çekinmeyin, çünkü kolayca telafisi mümkün…

1 yorum :

Sosyal Medyada Paylas

Ara